Skip to main content

Elaiese

Elaiese


Minyak Kelapa Sawit Merah yang tinggi dengan Vitamin A dan Vitamin E. Ianya bebas lemak trans dan makanan bebas kolestrol.

Vitamin A penting untuk fungsi mata, membantu menjaga kesihatan kulit dan membran mukus. Vitamin E melindungi lemak dalam tisu badan dari pengoksidaan1.

Elaiese boleh digunakan dalam masakan (suhu sehingga 226°C) untuk menggoreng, memanggang, dan membakar.


Anda boleh dapatkan produk natural ini di pautan : Aafiyat Mall


1Peraturan-peraturan Makanan 1985. Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan, Kementerian Kesihatan Malaysia.

Comments

Popular posts from this blog

Ceylon Cinnamon (Serbuk Kulit Kayu Manis)

 Ceylon Cinnamon "The Real Cinnamon" atau Cinnamomum zeylanicum mempunyai rasa yang lebih lembut. Serbuk kayu manis ceylon ini tinggi kalsium yang membantu dalam perkembangan tulang dan gigi yang kuat  1 . Serbuk kulit kayu manis berpotensi untuk menurunkan indeks glisemik dan memperbaiki parameter antropometrik (BMI, berat badan dan lemak viseral) dalam kalangan pesakit diabetes jenis II 2 . Anda boleh dapati produk natural ini di pautan : Aafiyat Mall 1 "Peraturan-peraturan Makanan 1985. Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan, Kementerian Kesihatan Malaysia. 2 Zare, R., Nadjarzadeh, A., Zarshenas, M. M, Shams, M. (2018). Efficacy of cinnamon in patients with type II diabetes mellitus : A randomized controlled clinical trial. Clinical Nutrition. 1-24.

ELIA (Minyak Zaitun 'Extra Virgin)

 ELIA (Minyak Zaitun 'Extra Virgin') Minyak zaitun extra virgin (EVOO) yang diimport dari Yunani (Greece) dan dihasilkan melalui teknik perahan sejuk. Ianya bebas lemak trans dan mengandungi Vitamin E. Vitamin E melindungi lemak dalam tisu badan daripada pengoksidaan  1 . EVOO tinggi dengan kandungan polifenol. Ianya sebatian semula jadi yang bermanfaat untuk kesihatan seperti antioksidan, anti-radang, anti-elargik, dan melindungi sel neuron  2 . Anda boleh dapatkan produk natural ini di pautan : Aafiyat Mall 1Peraturan-peraturan Makanan 1985. Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan, Kementerian Kesihatan Malaysia. 2"Kouka, P., Tsakiri, G., Tzortzi, D., Dimopoulou, S., Sarikaki, G., Stathopoulos, P., & Kouretas, D. (2019). The polyphenolic composition of extraxtc derived from different greek extra virgin olive oils is correlated with their antioxidant potency. Oxidative Medicine and Cellular Longevity. 2019. 1-13